IMG 1570

VLEDDER – Oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse Vledder is verantwoordelijk voor de ontvoering van de reusachtige dino’s uit Zwolle. Deze beelden verdwenen in de nacht van 17 op 18 december vlakbij de ingang van Dinoland Zwolle. De bestuursleden van de oudejaarsvereniging haalden deze publiekstrekkers weg als oudejaarsstunt.

In de bewuste nacht van maandag op dinsdag haalden de mannen van De Oliebol binnen een kwartier de twee beelden op. Gezien de omvang van de twee beelden, van bijna 6 meter lang en 3 meter hoog, een hele prestatie. De publiekstrekkers stonden langs de Nieuwe Veerallee, een drukke doorgaande weg richting het centrum van Zwolle. Bovendien is het politiebureau net om de hoek bij het Hanzeplein, maar dit alles weerhield de dinodieven er niet van om ze te ontvreemden.

De oudejaarsvereniging is al jaar en dag verantwoordelijk voor markante stunts, om hiermee actualiteiten en onderwerpen aan het dorp en beleidsmakers aan te kaarten. Met deze stunt willen de mannen aandacht generen voor het plan Vledder-Noord. De bouw van een zorgcentrum, starterswoningen en losse kavels staat al decennia lang op de planning. Het merendeel van de bestuursleden van De Oliebol maakt zich hard voor betaalbare starterswoningen in Vledder.

In de nieuwjaarsnacht werden de reusachtige dino’s gepresenteerd aan de bezoekers van het nieuwjaarsfeest in de Tippe te Vledder. De beelden zullen op nieuwjaarsdag nogmaals getoond worden aan de mensen die niet aanwezig konden zijn. De Oliebol wil de zoveelste stagnatie van het plan Vledder-Noord met een kwinkslag nader toelichten. Dorpsbelang Vledder is al jarenlang met de gemeente Westerveld in de slag voor de realisatie van een zorgcentrum en woningbouw, zodat Vleddenaren (levensloopbestendig) in het dorp kunnen blijven wonen. De mannen van De Oliebol gaven tijdens hun stuntpresentatie aan dat er archeologische resten zijn gevonden op de huidige locatie waar de bouw plaats zal moeten vinden. De oudejaarsvereniging heeft geen zin om weer te wachten op gemeente Westerveld. Ze hebben daarom eigenhandig de resten van de Spinosaurus en T-Rex opgegraven. Vervolgens is de eerste heipaal de grond in geslagen en kan de bouw wat betreft De Oliebol beginnen.

Oudejaarsvereniging De Oliebol bestaat sinds 1994 en heeft al vele opmerkelijke verdwijningen op haar naam staan, zo werden eerder de “All You Need is Love caravan” ontvreemd en had de vereniging het grote boegbeeld “Kos met de Snor” uit het Land van Ooit weggehaald. Zeven jaar geleden ‘stuntte’ de vereniging met de ontvreemding van een enorme F104 Starfighter van luchtvaartmuseum Deelen bij Arnhem. In de jaarwisseling 2012-2013 presenteerden de mannen een enorme baanfiets die bij het wielercentrum Omnisport in Apeldoorn werd ontvreemd. Drie jaar geleden werd nog een enorme hobbel-eland van het zwaar beveiligde industrieterrein bij de IKEA in Zwolle ‘geleend’ als stunt.