Tijdens de jaarwisseling van 2014 naar 2015 konden wij wederom een stunt aan het Vledderse publiek tonen. We hadden gekozen om het beeld van ‘Oek’ de zoon van de hunebedbouwers te ontvoeren. Het beeld van ‘Oek’ stond voor het Hunebedcentrum in Borger. Waar we de jaren hiervoor hadden gekozen voor iets groots, werd het dit jaar juist iets kleins. Sinds jaren was de onthulling van de stunt daarom weer een keer binnen. Ondanks dat de stunt klein van formaat was, werd het toch een redelijk groot uitgemeten in een item bij het nieuws op RTV Drenthe. Op de avond zelf waren zij dan ook met een cameraploeg aanwezig bij de onthulling van ‘Oek’. Hierbij stond het voltallige bestuur in berenvelletjes op het podium om ‘Oek’ te laten zien aan het dorp.

In 2014 waren in Vledder 2 monumentale panden gedeeltelijk of geheel afgebrand. Tegen het einde van 2014 was nog niks te zien van de wederopbouw van deze panden. De Oliebol vond het hierom tijd om hulp in te schakelen. Aangezien het om monumentale panden ging, hadden wij een bouw-expert uit het verleden nodig om deze panden te kunnen herstellen. Daarom haalden wij ‘Oek’ de zoon van de hunebedbouwers op uit Borger.

Naast een geslaagde stunt viel er nog wat te vieren dit jaar. Op de eerste kerstdag van 2014 bestond ‘De Oliebol’ alweer 20 jaar. Dit werd dan ook tijdens de jaarwisseling samen met het dorp gevierd. Iedereen die binnen kwam kreeg een muntje van ons om gezamenlijk te proosten op haar 20 jarig bestaan.

Oek1