Fiets6

Tijdens de jaarwisseling van 2012 naar 2013 konden we wederom een groot voorwerp uit de provincie Gelderland aan het Vledderse publiek tonen. De reusachtige oranje baanfiets van 3,5 meter hoog en 6 meter lang werd een week voor het NK Baanwielrennen, weggehaald bij het Omnisport Sportcentrum in Apeldoorn. Op de plek van de fiets werd enkel een kinderfietsje met de tekst “Wij doen er een tandje bij, tot gauw!” aangetroffen. Binnen een dag deed Omisport melding van vermissing bij de politie en de gemeente Apeldoorn, hier is de fiets tenslotte van. De gemeente Apeldoorn verwachtte vrijwel meteen oudejaarsstunt en werd er vanwege andere voorvallen in de provincie snel naar ons gewezen. Doordat wij niks ontkenden maar zeker ook niets toegaven konden wij  het ook dit jaar stil houden tot 1 januari 2013.

NK Baanwielrennen
Tijdens de tweede dag van het NK Baanwielrennen zijn er nog 4 leden van De Oliebol naar het NK Baanwielrennen geweest. In het stadion gingen we onherkenbaar achter de prijsuitreiking staan met een spandoek waarop te lezen stond: “Fiets gejat? FF Apeldoorn belluh!”.

Waarom?
We haalden de fiets weg uit Apeldoorn om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie bij de ingang van het centrum van het dorp (Lesturgeonplein). Met deze fiets werd aangegeven dat de situatie veiliger voor wandel-, maar vooral het fietsverkeer moet worden.

Fiets4 Fiets5