Starfighter6

Tijdens de jaarwisseling van 2011 en 2012 onthulden we de Starfighter van Museum Vliegbasis Deelen. De vermissing van het 10m lange en 600 kilo wegende schaalmodel werd opgemerkt in het weekend van 17 en 18 december. De ontvreemding van de straaljager ging de hele wereld over. In het weekend van de verdwijning stond Vledder echter in het teken van de jaarlijkse Kerstmarkt, waardoor eigenlijk uitgesloten werd, dat De Oliebol achter de verdwijning kon zitten.

De Oliebol hoopt met het model van de Lockheed F-104 Starfighter op ‘luchtsteun’ voor de realisatie van meer starterswoningen. Vledder kampt net als andere dorpen op het platteland met een toenemende vraag naar kleine betaalbare woningen. De beschikbare woningvoorraad kan hier op dit moment onvoldoende in voorzien. Het is te verwachten, dat het aantal kleine huishoudens ook de aankomende jaren toe zal nemen. Om het dorp in de toekomst vitaal en jong te houden, is het noodzakelijk dat er op het gebied van woningvoorraad bewust door de gemeente wordt gehandeld.

Op 2 januari brachten we de straaljager terug naar Deelen. Verschillende cameraploegen van o.a. de NOS en Omroep Gelderland stonden ons op te wachten. Het museum pakte het zeer sporfief op en zag in dat het ook voor hun goede publiciteit opleverde.

Klik HIER als u het geluidsfragment wilt afspelen van Martin Rozeboom die uitleg geeft op 3FM.

Starfighter7Starfighter4