Paulus1 

De Oliebol steunt vele ‘kleintjes’ waaronder de kinderen met de Sinterklaasintocht, de ouderen met de bingo en de verenigingen die elk jaar een cadeau kunnen verwachten. De Oliebol moest dit jaar ook op de kleintjesNa enig speurwerk kwam De Oliebol bij het bronzen beeld van Paulus uit. Voor kerst werd het meer dan honderd kilo zware beeld uit het Gravinnenbos in Arnhem naar het Drentse dorp vervoerd zonder dat een van de omwonenden het gemerkt had. Vlak voor kerst dook Paulus op bij de sterrenwacht in Westerbork om een kort tv optreden op TV Drenthe te maken. In Vledder genoot het kleine ventje van een borrel en een warm onderkomen. Omdat hij toch een bekende kindervriend is, vond hij het dan ook een goed idee om de jeugd van Vledder eens te verrassen met een bezoekje.

Op vrijdag 2 januari is Paulus de Boskabouter weer teruggebracht naar het Gravinnebos in Arnhem. Na een warm en hartelijk verblijf in Vledder, was het weer tijd voor Paulus om naar zijn vertrouwde omgeving terug te keren. Dat men Paulus gemist had in Arnhem, werd meteen duidelijk toen bleek dat een aantal omwonenden en leden van de stichting Paulus in beeld stonden te wachten voor het ontvangst van Paulus.

Vrijdagmorgen rond half twaalf arriveerden de leden van de Oliebol in samen zijn van Klussenbedrijf F. de Haan in Arnhem. Daar werden de leden verwelkomd door een aantal mensen van de Stichting Paulus in Beeld. Ook omwonenden en mensen die Paulus een warm hart toedragen waren aanwezig. Voor de zekerheid was de politie ingeschakeld, maar al snel werd duidelijk dat zij overbodig waren en daarom weer konden vertrekken. Onder toezicht van klussenexpert Foppe de Haan uit Vledder werd het beeld teruggeplaatst door de leden van de oudejaarsvereniging De Oliebol. Paulus werd in perfecte staat en nog beter gemonteerd teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke stekkie in het Gravinnebos. Zichtbaar waren de emoties die loskwamen toen Paulus weer oud en vertrouwd op zijn plek te vinden was. Bovendien werd Paulus warm aangekleed middels een speciaal gebreide sjaal.

Al met al tevreden gezichten in Arnhem. De aangifte wordt door de Stichting Paulus in Beeld ingetrokken. Paulus staat weer tevreden op zijn vaste stek en ook de Gelderse pers heeft zijn beelden kunnen schieten en zijn verslag kunnen doen met daarbij de verhalen van beide kanten. De verwachting is dat de schoolkinderen weer gelukkig zijn, want ons werd duidelijk gemaakt dat vooral zij toch wel heel erg veel waarde hechten aan Paulus.

Paulus2 Paulus3 Paulus4