Dieren1

De Oliebol kwam ook dit jaar met een indrukwekkende stunt, nadat een jaar geleden Kos met de Snor uit het Land van Ooit in het Drentse dorpje verscheen. Een houten giraffe van 4 meter, 3 pinguïns en moeder en zoon tijger kwamen rond 1.30 het dorp inrijden op zoek naar het Hertenkamp. De dieren waren namelijk uitgenodigd voor het veertig jarig jubileum van het Hertenkamp. De speciale gasten van de avond kregen een warm onthaal.

Tijdens het Nieuwjaarsfeest, die een James Bond-thema had gekregen, werd de stunt gepresenteerd aan de inwoners van Vledder en Doldersum. Verschillende reservaatbeheerders zorgden dat de dieren goed verzorgd de reis konden maken. Zij waren dan ook aanwezig bij de intocht. De stunt refereert aan het 40-jarig jubileum van het Hertenkamp. Het park is een vanzelfsprekendheid in het dorpsgezicht. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de inwoners van Vledder kunnen genieten van o.a. herten, wallabies en lama’s. Om het jubileum extra aandacht te geven wilde de oudejaarsvereniging zorgen voor een aantal niet alledaagse hertenkampdieren.

Op 6 januari 2007 zijn de pinguins, twee tijgers en de giraffe teruggegaan naar Emmen. 1 Januari trokken de dieren veel bekijks op het Lesturgeonplein in Vledder. De dieren hebben aangegeven een prachtig feest te hebben gehad, maar nu ook wel weer naar hun soortgenoten te verlangen.

Om 10.00uur arriveerden de dieren met professioneel transport van de firma Bouwman uit Nijensleek bij de ingang van het Noorderdierenpark. De tijgers en de pinguins hadden vrij snel hun oude plaatsje teruggevonden. Voor het terugplaatsen van de giraffe was de expertise van het bedrijf Betonboringen Emmen ingeschakeld. Het vakmanschap van Betonboringen Emmen zorgde ervoor dat ook de giraffe weer zijn oude stekkie in kon nemen. Het dierenpark is blij dat het gezelschap veilig teruggekeerd is.

Dieren2 Dieren5 Dieren3 Dieren4