Kos1

Kos met de Snor, het boegbeeld van het ‘Land van Ooit’, werd in 2006 teruggevonden bij de Oudejaarsvereniging ‘De Oliebol’ in Vledder. De mannen van ‘De Oliebol’ vonden de sneeuwval en ijzige kou reden om het boegbeeld van het ‘Land van Ooit’ eens lekker te verwennen. Hij stond de afgelopen 2 weken op stal te genieten van vers hooi en niet bevroren water.

Op oudejaarsavond werd tijdens het feest, georganiseerd door oudejaarsvereniging ‘De Oliebol’, de stunt gepresenteerd aan de inwoners van Vledder en Doldersum. Een echte ridder kwam op het paard aanrijden. In de uitleg van de stunt werd gerefereerd aan de uitspraak van mevrouw Hirschi Ali richting de heer Wiegel, die woonachtig is in een naastgelegen dorp in Zuid-West Drenthe. Hierin stelde Hirschi Ali dat Wiegel op een idyllische plek woonde, volkomen levend in het ‘Land van Ooit’. De inwoners uit Vledder en omgeving vinden het namelijk heerlijk om in hun Land van Ooit te wonen. Zij zien de uitspraken van Hirschi Ali dan ook niet als een belediging maar als een compliment voor de rust en prachtige natuur zoals je die kunt vinden in Zuid West Drenthe.

Op 1 januari om 13.30 uur werd ‘Kos met de Snor’ gepresenteerd bij Café Petit Restaurant ‘De Tippe’ te Vledder. Hierbij waren VVD coryfee Hans Wiegel en de burgemeester van Westerveld Anne Meijer aanwezig. Een honderdtal dorpsgenoten was uitgelopen om Kos met eigen ogen te bewonderen. Tijdens deze bijeenkomst was er gelegenheid om vragen te stellen en foto’s te nemen.

Op 2 januari keerde Kos terug naar het zuiden om daar zijn plek in ‘Het Land van Ooit’ weer in te nemen. Met hulp van Transportbedrijf Bouman uit Nijensleek werd ‘s ochtends om 9 uur aan de terugreis begonnen. Uiteraard was er veel bekijks toen we Kos de 200km weer terug vervoerden. Rond 13.00 uur kwamen we aan bij de ingang van het Roze Kasteel. Bij het oprijden van de Kasteellaan kwamen de andere paarden van ‘Het Land van Ooit’ in de naast gelegen weide galoperend op ons af, dolblij dat Kos terugkeerde naar het park.

Bij aankomst werden we opgewacht door Omroep Brabant en iemand van ‘Het Land van Ooit’. Natuurlijk waren ze bij het park niet blij met de vermissing van Kos, maar gelukkig voor ‘De Oliebol’ heeft de ontvreemding geen vervelende gevolgen gehad. Nadat Kos weer op z’n plaats stond, het vaandel van Ooit teruggeven was en we afscheid van Kos genomen hadden, werd er onder een gemoedelijke sfeer nog een kopje koffie gedronken in het Roze Kasteel.

Kos heeft wel aangegeven te hopen dat hij in het ‘Het Land van Ooit’ net zo goed verzorgd wordt als bij de leden van ‘De Oliebol’. ‘De Oliebol’ kijkt terug op een geslaagde stunt, nu al een hoogtepunt uit de historie van de oudejaarsvereniging genoemd.

 Kos2 Kos3 Kos4 Kos6 Kos5 Kos7 Kos8