Starfighter1

DEELEN – Vanmiddag hebben we de straaljager, die we weggehaald hadden om ‘luchtsteun’ te krijgen voor meer betaalbare starterswoningen, teruggebracht naar Museum Vliegbasis Deelen. We kregen hierbij hulp van Jan van der Linde van Transportbedrijf Hellinga en Otten Bestratingen. Bij het museum werden we opgewacht door de vrijwilligers van het museum en natuurlijk de toegestroomde media. Meerdere fotografen hebben het terugplaatsen vastgelegd en cameraploegen van NOS, Omroep Gelderland en de regionale omroep Kanaal 13 hebben opnames gemaakt.

Om 12.30 zijn we vanuit Vledder op pad gegaan naar de Veluwe. Jan van de Linde van Transportbedrijf Hellinga stond ons bij als chauffeur en met een dieplader. Onderweg naar Deelen hadden we natuurlijk veel bekijks. Henri Otten van Otten Bestratingen stelde zichzelf en zijn shovel met heftrucklepels ter beschikking. Met goed materiaal was de straaljager snel weer terug op zijn plek. De vrijwilligers van het museum waren zichtbaar opgelucht dat hij weer onbeschadigd op zijn plek staat.

Lof voor het museum, omdat ze het zo sportief opgepakt hebben. Op de plek van de straaljager stond een schaalmodel van de Starfighter van zo’n 20cm groot. Ze zagen in dat dit een goede gelegenheid was om wat aandacht te krijgen voor het museum. Het museum is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. De verdwijning van het vliegtuig ging de hele wereld over en hopelijk levert het dus extra bezoekers op. Naast uiteraard de straaljager, hebben we de directeur van het museum een ingelijste foto, 2 pakken oliebollenmix en een Vledders kruidenbittertje overhandigd.

Starfighter2 Starfighter3 Starfighter4 Starfighter5