De oudejaarsvereniging van Vledder is weer actief in de maand december. Net als andere jaren organiseren we weer verschillende activiteiten, waaronder een bijdrage aan de Sinterklaasviering, de bingo voor de ouderen, de vuurwerkshow op 31 december om 20.00 op de Wellegies Weide en als klap op de vuurpijl, het Nieuwjaarsfeest om 0.30 uur in De Tippe.

Al sinds 1994 worden ook de Vleddenaren die tussen kerst en oud en nieuw in het ziekenhuis moeten verblijven, bezocht en verblijd met een bloemetje. Na 15 jaar dreigt hier echter een einde aan te komen. Al enkele jaren doen we de grootste moeite om er achter te komen of er iemand in een ziekenhuis moet verblijven. Doordat de plaatselijke zorg steeds aarzelender werd in het vrijgeven van deze gegevens, hebben we de laatste paar jaren geen beschikking meer over deze gegevens en kunnen we niet op ziekenbezoek.

Bij deze willen we Vledder laten weten dat we het ziekenbezoek , zoals we dat gewend waren te doen, genoodzaakt zijn te beëindigen voor zover wij dat nu kunnen overzien. Door het ontbreken van namen en ziekenhuisgegevens zien wij geen mogelijkheid deze dankbare en genoegdoenende activiteit als zodanig voort te zetten.

Mocht u toch op de hoogte zijn van een dorpsgenoot die tussen kerst en oud en nieuw tijdelijk in het ziekenhuis ligt, neemt u dan contact op met ‘De Oliebol’ via
of via twitter (@DeOliebol). Als u ons een naam en ziekenhuis doorgeeft zullen we degene een bloemetje bezorgen.

We hopen dat u inziet dat wij niet anders kunnen. Bij voorbaat dank voor uw begrip.